כיכר ההדר שבכביש ההדר, בפנייה לבתי הספר היסודיים הדר השרון ובין ההדרים שבמועצת לב השרון,  שופצה על ידי התלמידים שתכננו אותה מחדש במסגרת פרויקט "יוצרים שינוי", הפרויקט החינוכי העולמי, בו לומדים ילדים כיצד לחולל שינוי בסביבתם. כל כתה מביה"ס הדר השרון לקחה על עצמה תחום בו התלמידים רוצים לשנות את פניו.

 

תלמידי כיתה ה' 2 בבית הספר החליטו לשנות את הכיכר הסמוכה לבית הספר. התלמידים החליטו לעצבה מחדש. לאחר שהתלמידים פנו במכתב לראש המועצה עמיר ריטוב בבקשה לקבל אישור לשיפוץ הכיכר, ולאחר שראש המועצה אישר את השיפוץ, החלו התלמידים במלאכה. תחילה הם הכינו רישומים וסקיצות לכיכר כפי שהם ראו אותה בחזונם ולאחר שהתכנית גובשה היא הועברה להמשך טיפול של המחלקה לאיכות החיים והסביבה, שהכינה תכנית מפורטת ויחד עם אדריכל נוף וגנן החלו בעבודות . התלמידים עיצבו את בולי העץ שהניחו בכיכר וכתבו עליהם: "יחד כאן נצעד לבית הספר".

 

"אנו רואים ברכה גדולה בעמלה של המועצה אשר שיתפה אתנו פעולה ועזרה לנו להוציא לפועל את המיזם. כעת מקדמת את פנינו כיכר נאה, מסודרת ונעימה למראה, עם שילוט מסביר פנים. אנו בצפייה לראות את הצמחייה שנשתלה ושהצבעוניות תשלוט בכיכר". אמרה המורה אני עופר.

כיכר ההדר

כיכר ההדר